Bezoek het huis

On line reserveren

RoutebeschrijvingToeristische informatie


Cultural AgendaContact

Links

Testimonial

Photos

Homepage

De regio


Bezoek, observeer en proef zonder te matigen !

Hieronder bevinden zich mogelijke reisbeschrijvingen om kennis te maken met de Jura :

Bezoek ten eerste de dorpjes van de wijnregio gelegen op de " Revermont " (het westelijk gedeelte van de Jura waar de wijnstokken zijn geplant tussen de vlakte en het eerste plateau). We raden u aan uw bezoek te beginnen in Lons le Saunier en de wijnroute te volgen (la route des vins) richting het noorden van de Jura. Maak een kleine omweg langs de dorpjes Etoile, Baume les Messieurs, Voiteur en Château Chaloin. Maak een tussenstop in Poligny, ga daarna door tot aan Buvily en Pupillin. Vergeet u niet het wijnstokken- en wijnmuseum te bezoeken, in zowel Arbois als Louis Pasteur's huis. Beëindig uw bezoek aan de wijnroute tenslotte met een stop in het dorp Montigny les Arsures. In elk van deze dorpen heeft u de mogelijkheid om de wijnkelders te bezoeken en de lokale wijnen te beproeven.
Neem uw voordeel van uw aanwezigheid in het gebied en verleng uw bezoek met een bezoek aan de Salines Royales (koninklijke zoutwerken) in Arc et Senans (geclassificeerd als wereld erfgoed door de Verenigde Naties), waar u de fantastische genie van de architect Claude Nicolas Ledoux zult ontdekken.


U heeft vele mogelijkheden om de talrijke natuurlijke grotten te bezoeken die voor het publiek toegankelijk zijn. Wij raden u de volgende grotten aan: Osselles, Les Moidons, des Planches, La Glacière en de grotten van Baume les Messieurs.


Men kan de Jura niet verlaten zonder de lokale gastronomische schatten geproefd te hebben zoals de vele fantastische kazen: de Comté, de Morbier, de Vacherin en de Cancoillote à l'ail. Elk van deze kazen is in perfecte harmonie met de wijnen van de Jura, verscheidene hebben unieke eigenschappen zoals de beroemde gele wijn (vin jaune), onderscheidend door zijn herkomst en het feit dat het niet verkrijgbaar is voor zeven jaren rijping. De regio biedt vele uitstekende restaurants die de beste lokale gastronomie verzorgen. Eén van de beste restaurants is gelegen in Arbois, in het hart van de wijnregio : Jean-Paul Jeunet


Reserve en la red 
Kontakto