Bezoek het huis

On line reserveren

Routebeschrijving
de regio

Cultural AgendaContact

Links

Testimonial

Photos

Homepage

Toerisme


Het meer en omgeving :
Het meer van Chalain is ontstaan door een gletsjer en de mens heeft het eeuwen geleden ontdekt. De eerste sporen van bewoning aan de oevers van het meer dateren 3600 jaren voor Christus. Het meer is een belangrijke Europees archeologische plaats geworden, dankzij haar rijkdom aan prehistorische voorwerpen.
Hierdoor zijn het meer en de nabije omgeving beschermd gebied geworden (gemotoriseerde boten zijn bijvoorbeeld verboden om de rust in het gebied niet te verstoren). Afhankelijk van het seizoen, voorzien het meer en haar omgeving u in talrijke outdoor activiteiten :

pêche, voile sports nautiques

Het water


De kwaliteit van het water van het meer is uitstekend en voorziet in heerlijke zwemuren gedurende het zomerseizoen. De stranden worden gepatrouilleerd door gekwalificeerde badmeesters.

De aanzienlijke omvang van het meer (230 ha) staat talrijke watersporten toe, zoals: zeilen, roeien, kanoën of windsurfen (verhuur van uitrusting aanwezig). Het is mogelijk om aan zeilcursussen deel te nemen (van beginners tot gevorderden) bij de " Nautic Club " (03 84 25 78 55).

Voor diegenen die van vissen houden, het meer is een thuisbasis voor de snoek, de baars, de " dace " en vele andere soorten. De rivier de Ain is slechts op 2 km afstand gelegen, een nieuwe omgeving voor diegene die forellen wenst te vangen.

U kunt ook het prachtige dal van de rivier de Ain gaan ontdekken per kano of kajak vanuit het dorpje Pont du Navoy, 5 km stroomopwaarts.

Voor diegenen die van extreme sensatie houden, is canyoning mogelijk in het dal van Bienne.


De omgeving


Vanaf het vakantiehuis starten verscheidene routes rondom het meer (9 km) die te voet of met een mountain bike afgelegd kunnen worden. Een groot netwerk van routes in de omgeving voorziet in de individuele conditie van een ieder.

Verscheidene buitengewone natuurlijke bezienswaardigheden zijn gelegen in de dichte nabijheid, die zeker niet gemist mogen worden: " Les cascades du Hérisson " (een serie watervallen) en het uitzicht over het meer bij Fontenu zijn daar twee voorbeelden van. Op weg naar de watervallen bevindt zich een dierentuin (la ferme des Aurochs 03 84 25 72 95) met bizons, ossen en Schotse Hooglanders. Paardrijden is mogelijk bij de paarden- en ponyclub van Doucier (03 84 25 71 30).

Er zijn vele musea in de omgeving voor regenachtige dagen. In het speelgoedmuseum (le musée du Jouet) in Moirens en Montagne zullen ouders met een nostalgisch gevoel het speelgoed uit hun kinderjaren herontdekken, terwijl hun kinderen iets leren over de ontwikkeling van speelgoed vanaf het ontstaan tot aan de verkrijgbaarheid.

Voor diegenen die interesse hebben in de golfsport zijn er verschillende golfbanen in de weelderige omgeving.

Gedurende het winterseizoen kan men genieten van de rust en pracht met sneeuwschoenen over vele bospaden rondom het meer die vanaf het vakantiehuis starten. Dit is een uitstekende manier om wat van het lokale wild te zien (herten, gemzen en vossen).

De wintersporters kunnen langlaufen, skiën en snowboarden op 20 km afstand van het meer. In de avond heerlijk uitrusten en relaxen in de warme gezellige atmosfeer van het vakantiehuis aan de oevers van het meer van Chalain.


De lucht


De ALIZE ALM vliegbasis in Doucier (03 84 25 71 93) biedt u de mogelijkheid de sensatie van een eerste keer vliegen te ontdekken of een langere tocht voor een uitzicht over de meest adembenemende plekken van de regio.

Voor de meer avontuurlijken, het bergachtige landschap van de Jura biedt verschillende plekken die ideaal zijn voor deltavliegen en para-gliding.


Het weer


Weersvooruitzichten van Lons-le Saunier:


Andere nuttige websites


Het weer : google
Zoekmachine : doo interactve
speurtocht motor : pour-les-vacances


Cultural Agenda 
Bezoek het huis 
On-line Reservation 
Kontakt