Besök huset

Reservation

Finn husetTuristinformation


KulturagendaKontakt

Länkar

Testimonial

Photos

Hemsida
Regionen


Besök, upptäck och provsmaka obegränsat !

Här följer några exempel på resvägar som ger möjlighet att ta in en stor del av länet med Jura:

Först och främst besök byarna för Juraregionens vinodling vilka är belägna på "Revermont" (den västra sluttningen i länet dör vinstockarna är planterade mellan den platta marken och första plattån). Vi föreslår att du startar ditt besök i Lons le Saunier och följer vinvägen (la route des vins) mot norra delen av länet. Ta en avstickare till byn Etoile, Baume les Messieurs, Voiteur eller Château Chalon. Gör ett stopp i Poligny, och fortsätt sedan till Buvilly och Pupillin. Glöm inte att se viner och vinmuseet, i Arbois så väl som Louis Pasteurs hus. Avsluta slutligen ditt besök längs vinvägen med ett stop i byn Montigny les Arsures. I varje ovanstående by har du möjligheten att besöka vinkällare och smaka de lokala vinet. Ta tillfället när du är i området att besöka Salines Royales (de kungliga saltgruvorna) i Arc et Senans (10) (klassade som världsarv av FN), där du kan upptäcka den fantastiska begåvningen av arkitekten Claude Nicolas Ledoux.


Du kommer att ha många möjligheter att besöka de många naturliga grottor som är öppna för allmänheten 11). Vi föreslår följande: Osselles, Les Moidons, des Planches, La Glacière så väl som grottorna i Baume les Messieurs.


Man kan inte lämna Jura utan att ha smakat på de lokala gastronomiska skatterna som de många undebara ostarna: Comté, Morbier, Vacherin och Cancoillote à l'ail. Var och en av dessa ostar passar perfekt i harmoni med vinerna från Jura. Flera av vinerna har en unik karaktär så som det berömda gula vinet (vin jaune) som kännetecknas av sin geografiska härkomst genom att den inte släpps på marknaden förrän efter sju års lagring. Region erbjuder många excellenta restauranger som serverar det bästa lokala köket. En av de bästa finns i Arbois, i hjärtat av den vinodlande regionen.


Reservation 
Kontakt