Besök huset

Reservation

Finn huset
Regionen

KulturagendaKontakt

Länkar

Testimonial

Photos

Hemsida
Turism


Sjön och omgivningarna:
Sjön Chalain är av glaciär härkomst och människan har besökt den under århundraden. De första spåren av människor som bott vid stranden är från 3,600 år f Kr. Sjön har blivit en viktig europeisk plats för arkeologiska utgrävningar på grund av dess rika förhistoriska lämningar.
På grund av detta har sjön och dess omedelbara omgivning blivit klassad som skyddszon (till exempel är motorbåtar förbjudna i sjön vilket också bidrar till lugnet i området).
Beroende på säsong, erbjuder sjön och dess omgivningar många utomhusaktiviteter:

pêche, voile sports nautiques

Vattnet


Kvaliteten av vattnet i sjön är utmärkt, vilket försäkrar avkopplande simturer under sommaren.

Den respektingivande ytan på sjön (230 hektar) gör det möjligt att utöva ett stort antal vattensporter såsom: segling, rodd, kanoting eller vindsurfing (utrustning finns lokalt att hyra). Det är möjligt att ta seglingskurser (från nybörjare till avancerad) vid the Nautic Club (03 84 25 78 55).

För den som tycker om att fiska finns gädda, aborre, mört och många andra fiskar i sjön. Till floden Ain är avståndet endast 2 km vilket ger möjlighet till snabbt miljöombyte för den som önskar prova på flugfiske efter laxöring.

Du kan också prova på den vackra floddalgången av the Ain med kanot eller kayak från byn Pont du Navoy, avstånd 5 km.

För den som söker mer extrema upplevelser, finns möjlighet att klättra i en le "kanjon" vid Bienne dalgång.


På land


Flera leder startar från huset och går runt sjön (~9 km). Dessa kan man kan följa till fots eller via mountain bike. Ett stort nätverk av vandringsleder finns i omgivningarna vilket ger möjlighet för turer anpassade till den fysiska konditionen för varje person.

Flera fantastiska naturupplevelser finns i närheten och skall absolut inte missas: les cascades du Hérisson (en serie av vattenfall) och utkickspunkten över sjön Fontenu är två exempel. På vägen som leder till vattenfallen finns en djurpark (la ferme des Aurochs 03 84 25 72 95) med bison, vicent och skottsk oxe. Ridning på häst är möjligt vid ridklubben/ponnyklubben i Doucier (03 84 25 71 30).

Det finns många museum i området som man kan besöka under de regniga dagarna. Ett leksaksmuseum (le musée du Jouet) i Moirans en Montagne, där vuxna med nostalgi kan återupptäcka sina barnleksaker, medan barnen lär sig utvecklingen av leksaker, från tanke till marknadsföring.

För den som är intresserad av golf, finns flera golfbanor i omgivningarna som erbjuder greener i det storslagna landskapet.

Under vintern kan stillsamheten och den vackra naturen njutas med snöskor eller vanliga skor längs de många skogsstigar som startar från huset och går runt sjön. Detta är ett utmärkt tillfälle att möta det lokala vilda djurlivet (rådjur, stenget och räv).

För de som tycker om vintersporter finns längdskidåkning, utförsåkning och snowboarding som startar 20 km från sjön. På kvällen, kan du gå ned i varv och koppla av i den sköna och varma atmosfären i huset vid randen av sjön Chalain!


Luften


Basen ALIZE ULM i Doucier (03 84 25 71 93) ger möjlighet att vara med om den första spännande flygturen eller som ett längre alternativ kan man med en fågels öga upptäcka de mest storslagna platserna i regionen.

För den mer äventyrslystne erbjuder terrängen av Jurabergen ett stort antal platser som är idealiska för drakflygning och skärmflygning.


Himlen


väderprognos för Lons-le-Saunier :


Andra användbara websiter


För allting : google
Ett " fisk-öge" besök : doo interactve
Annuaire de recherche : pour-les-vacances


Kulturagenda
Besök huset
Reservation 
Kontakt